joi, 10 ianuarie 2013

Ciorba de salata, de revenire dupa zile grele

Dupa cateva zile grele, incarcate cu carne si alte lucruri grele va recomanda o ciorba usoara de salata.
Foarte buna si revigoranta: http://www.retete-bune.info/retete-culinare-ciorbe-borsuri-supe-ciorba-de-salata-cu-oua--de-revenire--a-514.html

Ciorba de salata (zama de oua)

Ingrediente: 3 buc salata verde romaneasca, 150-200 gr sunculita (kaizer, de preferat crud si afumat), 6 oua, smantana, patrunjel verde, sare, piper si
Mod de preparare:
Se spala salata si se opareste (pentru a disparea "amareala" din ea) si se taie bucati dupa preferinte.
Intr-o oala se caleste in putin ulei sunculita dupa care se adauga o 1/2 de lingurita de boia de ardei si dupa 3 sec apa (sa nu se arda boiaua).
dupa aproximativ 20 min (cand sunculita este fiarta) se adauga salata si ouale (fara coaja) , se poate face in 2 variante:cu oua intregi sau zdrente.
se mai lasa la fiert inca 10 min si se adauga smantana preparata cu apa calda . La sfarsit se pune patrunjelul verde taiat marunt. Alina zice ca nici vorba de patrunjel (ii schimba gustul), deci patrunjelul la alegere
Se poate face si cu zer in loc de smantana. Este o ciorba rapida si buna pentru revenire dupa o seara mai grea, in general iarna merge perfect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu