luni, 8 octombrie 2012


Este vremea gutuilor (cu puf galben ca de pui)
Compot de gutui (foarte bun, are un gust deosebit)
http://www.retete-bune.info/conserve-legume-si-carne-compot-de-gutui-a-445.html

Ingrediente :
2 kg gutui ( curatate de coaja si samburi ) taiate cubulete,1.400 kg zahar,2 l apa,2 lamai,1 baton scortisoara,2 bucati cuisoare in fiecare borcan,2 esente vanilie (eu am uitat sa le fac poza ),salicil sau praf conservant
Preparare :Gutuile curatate si taiate le tinem in apa rece. Ele se oxideaza foarte repede de altfel, dar nu trebuie sa va faceti griji , in momentul in care le veti pune in siropul fierbinte ele isi vor recapata culoarea .
Intr-o cratita punem 2 l apa la fiert impreuna cu 1.4 kg zahar , 1 baton scortisoara , zeama de la cele 2 lamai si coaja de la 1 lamaie. Cand apa da in clocot adaugam bucatile de gutui si lasam sa fiarba in sirop pana intra furculita usor in ele ( la mine a durat aproximativ 10 minute ). Oprim din fiert si adaugam esenta de vanilie.Scoatem apoi din sirop gutuile intr-un vas si punem fructele in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 bucati cuisoare si un varf de cutit de praf conservant (sau salicil). Turnam peste fructe siropul fierbinte , capsam borcanele si le dam la dunst uscat ( intre paturi ) pana a doua zi .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu